antika oldala

üdvözöllek antika oldalán!!

Az oldal teljes tartalmának megtekintéséhez regisztrációra van szükség.

Az oldalon minden teljesen ingyenes

zene, film, játék, stb, , ,


Szép asszonyok egy gazdag házban I. II. (Csin Ping Mej)

avatar
AlFipapa

Posts : 84
Join date : 2018. Nov. 30.
Age : 59

Szép asszonyok egy gazdag házban I. II. (Csin Ping Mej) Empty Szép asszonyok egy gazdag házban I. II. (Csin Ping Mej)

Témanyitás by AlFipapa on Vas. Dec. 09, 2018 6:19 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

ismeretlen kínai szerző regénye a XVI. század végéről (Azw3, Epub, Mobi, rtf, pdf)

A mű a klasszikus kínai irodalom egyik legkiválóbb regénye. Ismeretlen szerzője a XVI. század második felében írta, s kora társadalmának páratlanul hűséges képét rajzolta meg benne. Bemutatja Hszi-men Csinget, a gazdag kereskedőt; az író az ő közéleti szereplésének és magánéletének rajzával tárja elénk a kor erkölcsi romlottságát, azt, ahogy ez a társadalom megérett a pusztulásra. Nem csodálhatjuk, hogy e regényt a császári cenzúra később tiltott olvasmánnyá nyilváníotta.
Történetünk a Szung-dinasztia idején játszódik, Huj-cung császár uralkodása alatt, azon történelmi időszakban, amelyet Csung-ho, vagyis „Harmonikus Kormányzat” néven ismerünk. Élt annak idején Santungban, a Tungpingfu prefektúrába tartozó Csinghohszien körzetben egy Hszi-men Csing nevezetű korhely fiatalember. A daliás, életvidám, harmincesztendős ifjú ezerkes-füzérekre rúgó tetemes vagyonnal rendelkezett. Elhunyt apja jól jövedelmező fűszer- és gyógyáru-kereskedelmet folytatott hajdan a gyógyfüvekben gazdag Szecsuan és Kuangtung tartományban, s pályája végén nagy gyógyszertár tulajdonosa volt Csinghohszien körzet fővárosá­ban. Háza homlokzati része öt szobát takart, mélységben pedig hétszobányi területet foglalt el; rengeteg szolgáló sürgölődött benne, és istálló is volt elegendő, tele lovakkal és öszvérekkel. Ily módon Hszi-men Csing, jóllehet nem tartozott a legelőkelőbb családokhoz, egyike volt a körzetben a legvagyonosabb embereknek. Dédelgetett és egyetlen gyermekként már kora ifjúságától megszokta a kötetlen életet, és megvetette a könyveket. Különösen szülei halála után már csak egyetlen dolog érdekelte: „hányódni az élvezetek hullámain, a hold és a szelek simogatását élvezni, éjszakánként pedig virágok és füvek tövében heverészni”. Igazán csak az ökölvívásban és vívásban, kártyajátékban és kockázásban, sakkozásban és találós kérdésekben volt jártas. Kicsapongásainál kilenc semmirekellő, mézesmázos ajkú korhely cimbora szegődött mel


Kód:
https://data.hu/get/11253432/Szep_asszonyok_egy_gazdag_hazban_I._II.rar


avatar
mamo1959

Posts : 2
Join date : 2019. Aug. 13.

Szép asszonyok egy gazdag házban I. II. (Csin Ping Mej) Empty Re: Szép asszonyok egy gazdag házban I. II. (Csin Ping Mej)

Témanyitás by mamo1959 on Kedd Aug. 13, 2019 11:56 am

Köszönöm!

    Pontos idő: Szer. Aug. 21, 2019 3:49 pm